

The 24th Commemoration of the 1994 Genocide Against the Tutsi in Rwanda 21 April 2018, Oxford Mansfield College Chapel

Theme: 'remember-unite-renew'

PROGRAMME

3pm	Introductory Remarks	3 mins	John Binama (MC)
3:05pm	Opening Prayer	5 mins	Rt Revd Jonathan Ruhumuliza
3:10pm	Welcome Remarks	5 mins	Prof. Mary Bosworth (Director, Centre for Criminology, Univ. of Oxford)
3:15pm	Panel Discussion:		
	'Memory for the Future'	60 mins	Panellists: Dr James Smith, Ruth Barnett, Dr Julia Viebach, Dr Richard Benda, Lillian Umubyeyi & Dr Zoe Norridge (<i>Moderator</i>)
4:15pm	Theme Statements	5 mins	Young People Representing Different Communities
4:20pm	Survivor Testimony	15 mins	Antoinette Mushimiyimana (Survivor)
4: 35pm	Candle Lighting	7 mins	H.E Yamina Karitanyi (High Commissioner of The Republic of Rwanda to the UK) Jean Fook (Lord Mayor of Oxford) Antoinette Mushimiyimana Young Person
4:42pm	Remarks	5 mins	Lord Mayor Jean Fooks
4:47pm	Speech	10 mins	H.E Yamina Karitanyi (High Commissioner of The Republic of Rwanda to the UK)
4:57pm	Vote of Thanks	2 mins	John Binama (MC)
5pm-6pm	Kwibuka Rwanda Exhibition Opening & Refreshments at Pitt Rivers		

```
Museum
```

(please turn page)

PROGRAMME AT PITT RIVERS MUSEUM

5pm	Commemoration Song	5min	Jackie Mugabo & Sons
5:05pm	Poem to Grandfather	3min	Denzel Kira (Rwandan Youth, 12yrs)
5:10pm	Opening of <i>Kwibuka Rv</i> Exhibition	vanda 5min	Dr Laura van Broekhoven (<i>Director, Pitt</i> Rivers Museum, Univ. of Oxford)
5:15pm	Commemoration Song	5min	Jackie Mugabo & Members of the Rwandan Choir in Oxford
5:20pm	Viewing of Kwibuka Rwanda Exhibition and Refreshments		

6-6:30pm End

In collaboration with:

NARC The National Association of Rwandese Communities *in* UK









Anthropology and World Archaeology

rs

MUSEUM



